למה אנחנו כל כך אוהבים שוקי אוכל?
בשנים האחרונות הפך השיטוט בשוק האוכל לאחת מצורות הבילוי המועדפות על הישראלים. יותר ויותר אנשים פוקדים את שוקי האוכל השונים ברחבי הארץ, ומעדיפים את ההתהלכות בין הדוכנים מעוררי התיאבון ואת החוויה הקולינרית שהם מציעים על פני מסעדה או סרט. אז מה סוד הקסם של שוק האוכל? בחזרה…
שוק אוכל בתל אביב – הבילוי לקיץ 2019
הקייטנות נגמרות להן אט אט, והנה אנחנו שוב נכנסים לשאלת השאלות החוזרת על עצמה בכל קיץ, מה לעשות עכשיו? אנחנו מחפשים פעילות חדשה, מרעננת, מגוונת, כזו שלא חרשנו כבר אותה ואת דומיה עד דק. החיפוש המתמשך הזה אחר פעילות לא מוכרת מסתיים פעמים רבות במפח נפש, בין…
מאיפה קונים בתי מלון את המצרכים הטריים שלהם?
החוויה הקולינרית בארץ השתנתה פלאים בשנים האחרונות עם המודעות הגבוהה לטעמים, טריות המזון, תוצרת חקלאית בת השגה גם בלב המדינה. תל אביב היא זירה גסטרונומית שלא מפסיקה להפתיע ולרגש את בלוטות הטעם של התושבים והנופשים. מלונות בוטיק רבים כבר הבינו את החשיבות הרבה של ארוחת בוקר ישראלית…
דגים רבותי דגים
מאת: אוסנת גואטה איך בוחרים דגים? רובינו אוהבים דגים, אנחנו יודעים שהם בריאים, קלים לעיכול ויש בהם אומגה 3 ולמרות זאת, לא מעט נמנעים מלבשל דגים לעצמם, אם מחוסר הידע איך לטפל בדג טרי או אפילו איך להכין מנות דגים. לכן, החלטנו להגיש לכם את המדריך המקוצר לבחירה…
הראש באדמה
מאת: טלי אשחר גוטליב פורסם ב: 15/08/2018 אנחנו מתים על תפוחי אדמה וקונים אותם בכמויות כי הם זולים, זמינים ואפשר לעשות מהם הכל: ממרקים וסלטים, דרך פירה, תבשילים ואפייה ועד צ'יפסים מושלמים. אבל עד כמה אנחנו מכירים את ההבדלים בין הזנים ויודעים למה כל אחד מתאים? החודש…
חדש ובלעדי בשוק הנמל: פטריות כמהין תוצרת הארץ
פורסם ב: 26/06/2018 פטריות כמהין נחשבות לאחד מחומרי הגלם היוקרתיים והנחשבים בעולם. אלו פטריות בעלות טעם עדין, אדמתי וייחודי שגדלות בר ביערות ברחבי אירופה, ועד זמן לא רב, הדרך היחידה לטעום אותן במצבן הטרי והגולמי הייתה במסעדות בחו"ל. אבל כל זה הולך להשתנות ובגדול, וביום שישי הקרוב…
איך בונים פלטת גבינות מושלמת
פורסם ב: 10/05/2018 חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואחד מסוגי המאכלים הפופולריים ביותר בחג הקציר הוא גבינות. בארוחת החג החלבית הן משתלבות במגוון רחב של מנות, מסלטים ומאפים ואפילו ממולאים, אבל היום יש בארץ גבינות כל כך מיוחדות ומעניינות, שמספיק להגיש אותן כמו שהן. ביקשנו מגל…
5 טיפים למנגל מנצח
מאת: עז תלם פורסם ב: 09/04/2018 יום העצמאות קרב ובא בצעדי ענק. לקראת חג המנגלים הרשמי של ישראל ביקשנו משף ראם אזובל מאטליז איוו בשוק הנמל טיפים למנגל בפרט ואירוח בכלל. מבחירת הנתחים וחלוקת ההכנות ועד סדר ההגשה ביום האירוע, הנה חמישה טיפים שיהפכו את המנגל שלכם…
6 ירוקים אביביים שחייבים להכיר
מאת: עז תלם פורסם ב: 26/03/2018 חג הפסח מגיע בשיאו של האביב הישראלי, ויחד איתו מגיעים לשווקים שפע של ירקות עונתיים נהדרים ששווה לאמץ הביתה לארוחה חגיגית או מנה כיפית של אמצע שבוע. הנה הכללים לבחירה וטיפול בשישה ירקות אביביים שתוכלו למצוא בשוק הנמל בדוכנים של פורטובלו,…
תבשיל בשר בירקות שורש: טיפים ומתכון
פורסם ב: 01/03/2018 כל בשלן צריך בארסנל שלו מתכון טוב לתבשיל בשר, כזה שיהיה אפשר לתקתק בקלות אבל יעורר קריאות התפעלות מכל מי שטועם אותו. כדי ללמוד איך מכינים תבשיל בקר כמו אלופים, פגשנו את ראם אזובל, שותף ובעלים באטליז איוו בשוק. ראם היה בעברו השף של…
פרח חדש במטבח: הכירו את פרחי הבננה
פורסם ב: 12/02/2018 אין בשלן ישראלי שלא יודע מה זה ממרח קארי או טעם לפחות פעם אחת סלט פפאיה ירוקה. אבל יש חומר גלם אחד שהפודי הישראלי עדיין לא למד להכיר, למרות שהוא פופולרי מאוד בתאילנד, הודו סרי לנקה ובפיליפינים, והוא זמין וצומח בארץ שנים ארוכות: פרחי…