שקשוקה של תרד

מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי – בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן)
  • 1 כף חמאה
  • 1 שן שום כתושה
  • 500 גרם עלי תרד טריים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 6 ביצים
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת

אופן ההכנה:

מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).

יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.

מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.

recipe_img