מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי – בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר.
4 - 6 מנות
מצרכים:
2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן)
1 כף חמאה
1 שן שום כתושה
500 גרם עלי תרד טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
6 ביצים
100 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה:
מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.