פילה מוסר ים על עדשים שחורות, יוגורט כבשים עם טחינה גולמית וסלט כוסברה, שרי וצ’ילי

4 מנות

מצרכים:

  • 800 גרם פילה מוסר ים ( לבקש מהדייג להוציא עצמות ולחתוך לנתחים על 200 גרם)
  • 200 גרם עדשים שחורות (לפני בישול)
  • 1 יח גזר
  • 1 יח בצל סגול
  • 1 יח גבעול סלרי אמריקאי
  • 3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
  • 6 כפות יוגורט כבשים 5%
  • 1 יח לימון
  • זר כוסברה קטן מופרד לעלים
  • 10 עגבניות שרי (מומלץ צהובות ואדומות יחד)
  • 1 יח פלפל צ'ילי
  • כפית כמון
  • 10 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

בסיר בישול מתאים מבשלים את העדשים כ20-30 דקות עד שמתרככות ומסננים.

חותכים את הגזר, בצל והסלרי לקוביות קטנות.

מסדרים את המוסר על מגש אפייה, מתבלים במלח, גרידת לימון ו4 כפות שמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל8-10 דקות.

בקערת ערבוב שמים את היוגורט, טחינה, מיץ מחצי לימון ומעט מאוד מלח.
במחבת גדולה מחממים 4 כפות שמן זית ומטגנים קלות את הירקות עם מעט מלח ופלפל, מוסיפים את העדשים המבושלות ואת הכמון וממשיכים להקפיץ כ-2 דקות.

בקערת ערבוב קטנה שמים את עלי הכוסברה, עגבניות שרי חתוכות ל4 ואת הצ’ילי קצוץ דק, 2 כפות שמן זית, מיץ מחצי לימון ומעט פלפל ומלח.

בצלחות (מומלץ מעט עמוקות) מניחים את היוגורט טחינה ומשטחים בתחתית, מעל מניחים את העדשים עם הירקות, מעל העדשים מניחים את פילה המוסר ומעל הכל מרעננים עם הסלט של הכוסברה, שרי וצ’ילי.

recipe_img