סלמון בציפוי קוסקוס לימון ותבלינים עם אספרגוס בחמאת לימון

ההשראה כאן היא מהשף הבריטי והבלונדיני אלסטר הנדי, שלאחרונה כמעט כבש את מקומו של ג’יימי אוליבר במטבחי. השף המעוצב מבריק ברעיונות מקוריים ומעוצבים כמו הקראסט-קוסקוס הטעים והקל שלפניכם. סלמון, אספרגוס ולימון הם שילוש קלאסי מנצח.

4 מנות

מצרכים:

  • 4 פילטים של סלמון (200 גרם כל אחד)
  • קמח לציפוי
  • 2 ביצים טרופות
  • 20 גבעולי אספרגוס
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • זסט מלימון אחד
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1 שן שום פרוסה
  • 4 עלי מרווה קצוצים

לקראסט קוסקוס:

  • 200 גרם קוסקוס
  • 2 כפות גרגרי כוסברה
  • 2 כפות גרגרי שומר
  • 2 כפות גרגרי כמון
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • זסט מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן. מפזרים על מגש גדול לייבוש.

מכינים את הציפוי: טוחנים את התבלינים לקראסט במעבד מזון ומערבבים עם הקוסקוס, שום, מלח, פלפל וקליפת לימון.

מכינים את הסלמון: מייבשים את הסלמון בעזרת נייר סופג. טובלים בקמח וביצה כמו שניצל ומגלגלים בתערובת הקוסקוס המתובל.

מחממים מחבת עם חמאה ושמן. מטגנים כ-3 דקות מכל צד.

מכינים את האספרגוס בחמאת לימון: חולטים אספרגוס כ-5 דקות במי מלח רותחים. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול. מסננים.

ממיסים חמאה, מוסיפים את כל החומרים, מתבלים ויוצקים על האספרגוס. מגישים לצד הסלמון.

recipe_img