רוסטביף

אנחנו אוהבים אותו בסנדוויץ’. זאת עובדה. רך, עסיסי ומלא טעם. מגישים אותו קר, חם או בטמפ’ החדר, תלוי בתוספות ובהעדפה.

8-10 מנות

מצרכים:

  • נתח סינטה משובח במשקל 1/2 1 ק”ג בטמפ’ החדר
  • 1/2 כוס חרדל גרגרים
  • שמן זית
  • 4 כפות פלפל שחור גרוס
  • עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
  • 4 גבעולי תימין
  • 10 שיני שום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות כרבע שעה מראש.

מעסים את הנתח בחרדל גרגרים, שמן זית, פלפל, רוזמרין ותימין. אם רוצים, מחדירים שיני שום לנתח הבשר בעזרת סכין חד.

מניחים את הסינטה על רשת מעל תבנית אפייה וצולים כ-15 דקות.

מנמיכים את החום ל-200 מעלות וצולים עוד 20-15 דקות לדרגת מדיום-רייר — הדרגה המומלצת להכנת כריכים.

מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח כ-20 דקות לפני שפורסים.

גיוונים ותוספות

סנדוויץ’ רוסטביף צרפתי

קונפי שום ורוזמרין, מלפפונים חמוצים, חרדל דיז’ון

קונפי שום ורוזמרין:

1 ראש שום

2 כפות שמן זית

עלים מגבעול רוזמרין

אופים ראש שום שלם עם שמן זית ורוזמרין כ-15 דקות ב-180 מעלות, עד שמתרכך. מוציאים ומקררים מעט. לוחצים את השום מהקליפה ומערבבים עם שמן הזית והרוזמרין.

סנדוויץ’ רוסטביף בלקני

ממרח שעועית לבנה ומרווה, פלפלים קלויים, עלי רוקט (חרדליים, עוקצניים — שהולכים מצוין עם הרוסטביף וגם הרבה פחות משעממים מתערובת עלי בייבי)

ממרח שעועית לבנה ומרווה:

1/2 שקית שעועית לבנה קפואה

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

3 עלי מרווה

1 שן שום

מפשירים במיקרוגל שעועית לבנה.

טוחנים עם שאר החומרים למרקם חלק במעבד מזון. משאירים ללילה במקרר לספיגת טעמים.

פלפלים קלויים

1 צנצנת פלפלים קלויים מוחמצים

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום פרוסות

4 גבעולי תימין

מערבבים את כל החומרים. משאירים ללילה במקרר לספיגת טעמים.

סנדוויץ’ רוסטביף אמריקאי

מיונז טרגון, עגבניות אפויות, אופציה: ממרח חזרת לבנה

מיונז טרגון:

1/2 מיכל מיונז של “הלמנ’ס”

1/2 כוס עלי טרגון

טוחנים במעבד מזון למרקם חלק.

עגבניות אפויות:

10 עגבניות (אפשר גם שרי, תמר או כל סוג אחר) חצויות

שמן זית

5 גבעולי תימין

מלח ופלפל שחור גרוס

מערבבים את כל החומרים וצולים בתנור ב-180 מעלות כ-20 דקות, עד שהעגבניות מתחילות להתקלף.

ממרח חזרת לבנה:

1/2 כוס מיונז

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 כפית חזרת (טרייה או מצנצנת)

מערבבים את כל החומרים ומשהים לספיגת טעמים במקרר.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו