פולנטה רכה עם נקניקיות בעגבניות ושעועית לבנה

שילוב קלאסי של פולנטה רכה ונימוחה עם נקניקיות מעושנות, גסות וקראנצ’יות.

אני תמיד מחפשת קיצורי דרך לבישול הפולנטה אהובתי (שימו לב לטריק בתחתית העמוד).

ל-6 סועדים

לפולנטה:

  • 1 כוס פולנטה
  • 3 כוסות מים
  • 20 גרם חמאה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס חלב
  • עלים מ-2 גבעולי רוזמרין

לתבשיל נקניקיות:

  • 2 בצלים לבנים פרוסים דק
  • 3 שיני שום קצוצות
  • שמן זית וחמאה לטיגון
  • 8 נקניקיות עבות מעושנות (אפשר לשלב בין סוגים שאוהבים)
  • 2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות תמר משומרות
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת (הכי נוח קפואה)
  • 2 פלפלי צ’ילי אדומים טריים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הפולנטה: מכניסים פולנטה, מים, חמאה או שמן זית (אני אוהבת להוסיף את שניהם), מלח ופלפל שחור גרוס לסיר. מערבבים בכף עץ על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב בלי הפסקה כ-15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים רוזמרין ומזלפים שמן זית.

מכינים את הנקניקיות: מטגנים בצל ושום במעט חמאה ושמן זית. מוסיפים נקניקיות ומטגנים קלות.

מוסיפים עגבניות, רוזמרין, שעועית וצ’ילי, מכסים במים רותחים ומבשלים כ-20 דקות.

מניחים 2 כפות פולנטה במרכז הצלחת, ומעל את תבשיל הנקניקיות.

להכנת פולנטה: טריק

מכינים בסיר סוטז רחב ולא בסיר גבוה כמקובל. הפולנטה פחות מתיזה וזמן הבישול מתקצר משמעותית – פי שניים!

recipe_img