ראשי » פולנטה רכה עם נקניקיות בעגבניות ושעועית לבנה
שילוב קלאסי של פולנטה רכה ונימוחה עם נקניקיות מעושנות, גסות וקראנצ’יות.
אני תמיד מחפשת קיצורי דרך לבישול הפולנטה אהובתי (שימו לב לטריק בתחתית העמוד).
ל-6 סועדיםמכינים את הפולנטה: מכניסים פולנטה, מים, חמאה או שמן זית (אני אוהבת להוסיף את שניהם), מלח ופלפל שחור גרוס לסיר. מערבבים בכף עץ על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב בלי הפסקה כ-15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים רוזמרין ומזלפים שמן זית.
מכינים את הנקניקיות: מטגנים בצל ושום במעט חמאה ושמן זית. מוסיפים נקניקיות ומטגנים קלות.
מוסיפים עגבניות, רוזמרין, שעועית וצ’ילי, מכסים במים רותחים ומבשלים כ-20 דקות.
מניחים 2 כפות פולנטה במרכז הצלחת, ומעל את תבשיל הנקניקיות.
להכנת פולנטה: טריק
מכינים בסיר סוטז רחב ולא בסיר גבוה כמקובל. הפולנטה פחות מתיזה וזמן הבישול מתקצר משמעותית – פי שניים!