רביולי פתוח של קרם ריקוטה, פול ונענע

מנה קלה, מרשימה וטעימה. ההשראה היא מהמלך ג’יימי אוליבר. אפשר להשקיע בפסטה טרייה וגם ליהנות מקיצור הדרך ולבשל דפי לזניה יבשה.

6 מנות

מצרכים:

  • 6 דפי לזניה יבשה (הכי טוב של "דה צ'קו" עם הסלסול בצדדים)
  • 1 מיכל (250 גרם) גבינת ריקוטה (הכי כדאי את המלוחה של גד)
  • 1 כוס פול חלוט
  • מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
  • קליפת מגוררת מלימון אחד
  • 8 עלי נענע

לרוטב פול:

  • 1 כוס פול חלוט
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים את הקרם: טוחנים את חומרי הקרם במעבד מזון בפולסים. שומרים על חתיכות פול במרקם מעט גס עד לצבע ירקרק מהיר (אפשר לשמור במקרר בשלב הזה עד ההגשה).

מכינים את הרוטב: מבשלים פול, שמנת ותבלינים על אש קטנה כ-15 דקות. טוחנים במעבד מזון (שומרים כמה פולים בצד להגשה).

מרכיבים ומגישים: מבשלים את עלי הלזניה כ-10 דקות במים רותחים ומומלחים היטב לפי הוראות היצרן. נזהרים שהעלים לא יידבקו.

פורסים עלה לזניה על כל צלחת. מניחים על העלה כף של קרם וסוגרים אותו כך שימיס מעט את הקרם. מזלפים 2 כפות של רוטב מסביב וכמה פולים להשלמת המנה.

גיוון: טוחנים פול חלוט עם שמן זית למעין פסטו עדין של פול.

recipe_img