כדורי בשר ברוטב יוגורט, נענע ואוזו

לרוטב:

  • 1/2 כוס אוזו
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 2 גביעים (500 מ”ל) יוגורט טבעי
  • 1 כרישה (החלק הלבן) קצוצה

לכדורים:

  • 1/2 ק”ג בשר טלה טחון
  • 1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה ב-2 כפות אוזו או משקה אחר בטעם אניס (עראק, פסטיס, פרנו)*
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 צרור נענע קצוצה

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מאדים כרישה עם שום ב-2 כפות שמן זית כ-10 דקות עד להתרככות. מוסיפים אוזו, מבעירים ומאדים את האלכוהול לחלוטין. מוסיפים יוגורט עד לרתיחה עדינה (אחרת היוגורט יתפרק).

צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומכניסים לרוטב המבעבע.

הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף נענע טריה לקישוט.

* הערה: במתכון המקורי היווני מספיגים את הלחם באוזו, אך הטעם יוצא חזק למדי. אני העדפתי להשתמש באוזו רק ברוטב.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו