קציצות לוקוס בעגבניות שרי תמר וגרגרי חומוס

חומרים לקציצות:

  • 1 ק"ג פילה לוקוס ללא עור
  • בצל אדום חתוך לקוביות
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כף מיונז איכותי
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
  • גרד מלימון אחד
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כף זרעי כוסברה קצוצים

חומרים לרוטב:

  • 1 ק"ג עגבניות שרי תומס
  • 1 כוס שיני שום קלופות/5 פלפלים מיובשים מתוקים
  • 1 כף גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף צ'ילי גרוס
  • מלח
  • צרור עלי כוסברה
  • רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה:

הקציצות:
מחלקים את דג הפילה לשני נתחים. את החלק הראשון קוצצים דק בסכין ואת החלק השני טוחנים במטחנת בשר.

מעבירים לקערה ומערבבים את שני החלקים היטב.

מוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב ומתבלים.

יוצרים קציצות קטנות במשקל כ-30 גרם ליחידה מטגנים טיגון קל משני הצדדים ומניחים על מגש.

הרוטב:
משרים את הפלפלים המיובשים כ-20 דקות במים פושרים, חותכים בעדינות את העגבניות בחלק השפיצי שלהן בעזרת סכין ונזהרים לחתוך רק את הקליפה כדי שנוכל לקלף את העגבניות.
מעבירים את העגבניות למים עם קרח ל10 שניות וקולפים בזהירות, מוציאים את הפלפלים מהמים, מסירים את הגרעינים וחותכים כל פלפל במספריים ל3 חלקים.

הכנת המנה:
במחבת גדולה מאדים את שיני השום, הפלפל החריף והפלפלים עד שהשום מזהיב מעט. מוסיפים את העגבניות הקלופות והפפריקה המעושנת. מערבבים בעדינות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את קציצות הדגים המטוגנות. מבשלים על אש קטנה כ20-30 דקות בסיר מכוסה ומגישים חם עם מעט כוסברה קצוצה מעל.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו
שעות פעילות בחגים
17/9 | יום בחירות - פתוח רגיל
29/9 | ערב ראש השנה - השוק פתוח עד 15:00
30/9 | חג ראש השנה - השוק סגור
1/10 | ראש השנה - פתוח במתכונת מצומצמת
8/10 | ערב יום כיפור - פתוח עד 15:00
9/10 | יום כיפור - סגור
13/10 | ערב סוכות -השוק פתוח עד 15:00
14/10 | סוכות - פתוח במתכונת מצומצמת
20/10 | ערב שמחת תורה -השוק פתוח עד 15:00
21/10 | שמחת תורה - פתוח רגיל