ראשי » קציצות לוקוס בעגבניות שרי תמר וגרגרי חומוס
הקציצות:
מחלקים את דג הפילה לשני נתחים. את החלק הראשון קוצצים דק בסכין ואת החלק השני טוחנים במטחנת בשר.
מעבירים לקערה ומערבבים את שני החלקים היטב.
מוסיפים את שאר החומרים מערבבים היטב ומתבלים.
יוצרים קציצות קטנות במשקל כ-30 גרם ליחידה מטגנים טיגון קל משני הצדדים ומניחים על מגש.
הרוטב:
משרים את הפלפלים המיובשים כ-20 דקות במים פושרים, חותכים בעדינות את העגבניות בחלק השפיצי שלהן בעזרת סכין ונזהרים לחתוך רק את הקליפה כדי שנוכל לקלף את העגבניות.
מעבירים את העגבניות למים עם קרח ל10 שניות וקולפים בזהירות, מוציאים את הפלפלים מהמים, מסירים את הגרעינים וחותכים כל פלפל במספריים ל3 חלקים.
הכנת המנה:
במחבת גדולה מאדים את שיני השום, הפלפל החריף והפלפלים עד שהשום מזהיב מעט. מוסיפים את העגבניות הקלופות והפפריקה המעושנת. מערבבים בעדינות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את קציצות הדגים המטוגנות. מבשלים על אש קטנה כ20-30 דקות בסיר מכוסה ומגישים חם עם מעט כוסברה קצוצה מעל.