פולנטה ולימון הם שני צהבהבים נודעים, ויחד עם המסקרפונה הם לקוחים מעולם המתוקים האיטלקי, וליתר דיוק — עוגת סולת לימון. אפשר להוסיף צהוב שלישי — חלמון חי לשדרוג אנין של המנה.
4 - 6 מנות
מצרכים:
1 כוס פולנטה
1 כוס חלב
1 כף חמאה
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
זסט מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
5 עלי מרווה קצוצים
4 כפות גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה:
מביאים לרתיחה פולנטה עם 2 כוסות מים, חלב, חמאה, שמן זית ותבלינים בסיר סוטז רחב. מערבבים בכף עץ על אש בינונית כ-10 דקות עד להסמכה. מוסיפים מיץ וזסט של לימון ומרווה.
מניחים כף מסקרפונה על הפולנטה ומזלפים מעט שמן זית לכל סועד (ואם רוצים חלמון) ומגישים מיד.