פולנטה לימונית עם מרווה ומסקרפונה

פולנטה ולימון הם שני צהבהבים נודעים, ויחד עם המסקרפונה הם לקוחים מעולם המתוקים האיטלקי, וליתר דיוק — עוגת סולת לימון. אפשר להוסיף צהוב שלישי — חלמון חי לשדרוג אנין של המנה.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 1 כוס פולנטה
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • זסט מלימון אחד
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 עלי מרווה קצוצים
  • 4 כפות גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה:

מביאים לרתיחה פולנטה עם 2 כוסות מים, חלב, חמאה, שמן זית ותבלינים בסיר סוטז רחב. מערבבים בכף עץ על אש בינונית כ-10 דקות עד להסמכה. מוסיפים מיץ וזסט של לימון ומרווה.

מניחים כף מסקרפונה על הפולנטה ומזלפים מעט שמן זית לכל סועד (ואם רוצים חלמון) ומגישים מיד.

recipe_img