ראשי » בחושה לימון
שמים בקערת המיקסר: חמאה, וסוכר מערבבים עם וו גיטרה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והוניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
מערבבים בקערה: ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.
מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכניסים את העוגות לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
אופים כ- 30-35 דקות.
שמים בקערה מיץ מלימון אחד, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך ערבוב.
הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב ( כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה )
לוקחים שק זילוף ללא צנטר וממלאים אותו בגלזורה.
מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים – שטי וערב.
לתת לעוגה לעמוד קצת בצד כדי שהזיגוג יתייבש.
ניתן גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.
לא לוותר על הזיגוג, הוא מוסיף המון לעוגה.