בחושה לימון

המצרכים לעוגה:

  • 170 גרם חמאה (1 חבילה ו3/4 )
  • 280 גרם סוכר ( כוס +3 כפות )
  • 4 יחידות ביצים (L מופרד לחלמון+ חלבון )
  • 12 גרם גרידת לימון ( גרידה מ-3 לימונים )
  • 60 גרם מיץ לימון ( מיץ מ-3 לימונים )
  • 170 גרם ריויון ( 3/4 כוס )
  • קורט וניל
  • 250 גרם קמח ( 2 כוסות פחות 2 כפות )
  • 1/2 כפית א.אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח

גלזורה:

  • 50 גרם אבקת סוכר
  • מיץ לימון

אופן ההכנה:

שמים בקערת המיקסר: חמאה, וסוכר מערבבים עם וו גיטרה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והוניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.

מערבבים בקערה: ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.

מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.

מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.

יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק

מחממים תנור ל-180 מעלות

מכניסים את העוגות לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.

אופים כ- 30-35 דקות.

שמים בקערה מיץ מלימון אחד, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך ערבוב.

הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב ( כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה )

לוקחים שק זילוף  ללא צנטר וממלאים אותו בגלזורה.

מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים – שטי וערב.

לתת לעוגה לעמוד קצת בצד כדי שהזיגוג יתייבש.

ניתן גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.

לא לוותר על הזיגוג, הוא מוסיף המון לעוגה.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו
שעות פעילות בחגים
17/9 | יום בחירות - פתוח רגיל
29/9 | ערב ראש השנה - השוק פתוח עד 15:00
30/9 | חג ראש השנה - השוק סגור
1/10 | ראש השנה - פתוח במתכונת מצומצמת
8/10 | ערב יום כיפור - פתוח עד 15:00
9/10 | יום כיפור - סגור
13/10 | ערב סוכות -השוק פתוח עד 15:00
14/10 | סוכות - פתוח במתכונת מצומצמת
20/10 | ערב שמחת תורה -השוק פתוח עד 15:00
21/10 | שמחת תורה - פתוח רגיל