ניוקי סולת, כרובית ופרושוטו עם גבינה כחולה

אני חולה על ניוקי א-לה רומנה — ניוקי עשוי מסולת (ולא תפוחי אדמה) כמו שמכינים ברומא.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 3/4 ליטר חלב
  • 1 כרובית קצוצה גס
  • 1 כוס סולת
  • מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
  • 20 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 30 גרם פרושוטו קצוץ דק לסרטים
  • 30 גרם גבינה כחולה מפוררת

אופן ההכנה:

מבשלים חלב, כרובית, סולת, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט בסיר. מערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהסולת מסמיכה והכרובית מתרככת מעט.

מורידים מהאש, מוסיפים חמאה, חלמון ופרושוטו ומערבבים.

משטחים בתבנית משומנת ומקררים.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

קורצים עיגולים או ריבועים מהתערובת, ואופים כ-15 דקות עד להשחמה קלה.

מפזרים גבינה כחולה ומגישים.

recipe_img