פיצה אלזאסית Flammekuechen

אני מודה ומתוודה, שנתקלתי לראשונה בפיצה הטעימה הזו ברשת מסעדות צרפתית פופולרית וזולה בשם Flam’s, המגישה מבחר וריאציות למאפה הקליל הזה, שאוכלים בריבועים (עם בירה אלזאסית משובחת ליד). אבל לטעמי, הגרסה המקורית עדיין מנצחת: על בצק פריך ודק, פרומאז’ בלאנק (גבינה יוגורטית בלי טעם חזק הנפוצה בצרפת, אנחנו נעשה לעצמנו חיים קלים ונחליף אותה בקרם פרש ביתי), בצל ובייקון.

4 מנות

מצרכים:

  • 1 גביע שמנת חמוצה מעורבבת עם 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
  • 60 גרם בייקון חתוך גס
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל פרוס דק
  • 500 גרם בצק עלים מרודד

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-250 מעלות.

מערבבים קרם פרש עם מעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מטגנים בייקון במעט שמן זית כ-5 דקות להשחמה קלה. מוציאים את הבייקון לנייר סופג.

מטגנים בצל כ-10 דקות באותה מחבת על אש קטנה עד להתרככות.

משטחים בצק עלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים את הקרם פרש המתובל, ומשאירים שוליים של 3 ס”מ מכל הצדדים. מפזרים את הבייקון והבצל.

אופים כ-15 דקות, עד להשחמת הבצק. חותכים לריבועים וזוללים.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו
שעות פעילות בחגים
17/9 | יום בחירות - פתוח רגיל
29/9 | ערב ראש השנה - השוק פתוח עד 15:00
30/9 | חג ראש השנה - השוק סגור
1/10 | ראש השנה - פתוח במתכונת מצומצמת
8/10 | ערב יום כיפור - פתוח עד 15:00
9/10 | יום כיפור - סגור
13/10 | ערב סוכות -השוק פתוח עד 15:00
14/10 | סוכות - פתוח במתכונת מצומצמת
20/10 | ערב שמחת תורה -השוק פתוח עד 15:00
21/10 | שמחת תורה - פתוח רגיל