ראשי » פילה דג ים בעגבניות חממה מתוקות, פפריקה מעושנת ורוטב יוגורט ונענע
בסיר רחב ושטוח מאדים שאלוטס קצוצים וסלרי קצוץ במעט שמן זית מוסיפים שום קצוץ ומאדים עוד 4-5 דקות.
מוסיפים עגבניות שלמות שטופות, פלפלים יבשים, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, טימין, מלח ופלפל.
מוסיפים יין לבן וקטשופ ומביאים לרתיחה מהירה, מורידים את האש לנמוכה מאוד, מכסים ומבשלים כחצי שעה ומנערים את הסיר מידי פעם בעדינות (לא צריך לערבב כדי לא לשבור את העגבניות)
אם צריך להוסיף נוזלים מוסיפים מים.
עד כאן ניתן להכין מראש יום לפני ההגשה.
מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פיירקס גדולה ורחבה, מעבירים בעדינות את הרוטב מהסיר לתבנית למלא אותה עד לחצי מגובהה.
מפזרים את עלי התיבול על הרוטב, מניחים את פילה הדג מלמעלה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור. מכסים ואופים כ-15 דקות.
מורידים את מכסה האלומיניום לעוד כ-5-10 דקות תלוי בעובי הדג, קוצצים את עלי הנענע עם יוגורט, גרידת לימון ופלפל שחור ומלח.
הגשה
בקערת פסטה מניחים כף נדיבה מהרוטב ופילה מהדג
מניחים ליד הדג שלולית של יוגורט ונענע
מקשטים בעלי תיבול קטופים
יין מומלץ
רוזה קר-דומין פרין-טאבל רוזה