פילה דג ים בעגבניות חממה מתוקות, פפריקה מעושנת ורוטב יוגורט ונענע

8 סועדים

מצרכים:

  • 1 דג פילטים נקיים של בורי, לברק, דניס או לוקוס
  • 200 גרם עגבניות ליקופן (מנומרות כהות קטנות)
  • 200 גרם עגבניות שרי תמר קטנטנות
  • 150 גרם עגבניות שרי צהובות
  • 2 מקלות סלרי
  • 8 שאלוטס
  • 6 שיני שום
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף קטשופ
  • 4 גבעולי טימין
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 40 גרם פלפלים יבשים שלמים
  • 1 כף גרידת לימון
  • עלי כוסברה קטופים
  • עלי פטרוזיליה קטופים
  • עלי נענע קטופים
  • 2 כוסות יוגורט עיזים סמיך
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה:

בסיר רחב ושטוח מאדים שאלוטס קצוצים וסלרי קצוץ במעט שמן זית מוסיפים שום קצוץ ומאדים עוד 4-5 דקות.

מוסיפים עגבניות שלמות שטופות, פלפלים יבשים, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת, טימין, מלח ופלפל.

מוסיפים יין לבן וקטשופ ומביאים לרתיחה מהירה, מורידים את האש לנמוכה מאוד, מכסים ומבשלים כחצי שעה ומנערים את הסיר מידי פעם בעדינות (לא צריך לערבב כדי לא לשבור את העגבניות)
אם צריך להוסיף נוזלים מוסיפים מים.
עד כאן ניתן להכין מראש יום לפני ההגשה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פיירקס גדולה ורחבה, מעבירים בעדינות את הרוטב מהסיר לתבנית למלא אותה עד לחצי מגובהה.
מפזרים את עלי התיבול על הרוטב, מניחים את פילה הדג מלמעלה ומתבלים במלח גס ופלפל שחור. מכסים ואופים כ-15 דקות.
מורידים את מכסה האלומיניום לעוד כ-5-10 דקות תלוי בעובי הדג, קוצצים את עלי הנענע עם יוגורט, גרידת לימון ופלפל שחור ומלח.

הגשה
בקערת פסטה מניחים כף נדיבה מהרוטב ופילה מהדג
מניחים ליד הדג שלולית של יוגורט ונענע
מקשטים בעלי תיבול קטופים

יין מומלץ
רוזה קר-דומין פרין-טאבל רוזה

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו
שעות פעילות בחגים
17/9 | יום בחירות - פתוח רגיל
29/9 | ערב ראש השנה - השוק פתוח עד 15:00
30/9 | חג ראש השנה - השוק סגור
1/10 | ראש השנה - פתוח במתכונת מצומצמת
8/10 | ערב יום כיפור - פתוח עד 15:00
9/10 | יום כיפור - סגור
13/10 | ערב סוכות -השוק פתוח עד 15:00
14/10 | סוכות - פתוח במתכונת מצומצמת
20/10 | ערב שמחת תורה -השוק פתוח עד 15:00
21/10 | שמחת תורה - פתוח רגיל