ראשי » חזה עוף בקראסט של כוסברה וצ’ילי עם איולי שום ודבש ואיולי צ’יפוטלה
רוטב בסיס:
בסיר בינוני, מערבבים את כל הרכיבים פרט לשמן שומשום. מביאים לרתיחה, תוך ערבוב לסירוגין, מסירים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר. מתבלים בשמן שומשום, לפי הטעם, ומערבבים היטב.
את הרוטב מעבירים לצנצנת נקייה ואפשר לשמור בקירור כחודש ימים.
איולי שום ודבש:
בקערה בינונית, יוצקים את המיונז ומוסיפים מרוטב הבסיס, לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד השימוש.
איולי צ’יפוטלה:
בקערה בינונית מערבבים את כל הרכיבים, עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור עד השימוש
קראסט תבלינים:
מערבבים את כל התבלינים לתערובת אחידה ומושחים את חזה העוף בתערובת התבלינים.
מחממים מחבת ברזל כבדה.
כשהמחבת חמה מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את חזה העוף כ-3 דקות מכל צד.
להגשה, פורסים את חזה העוף ומגישים לצד איולי שום ודבש, איולי צ’יפוטלה וסלט ירוק. להכנת כריך, מורחים מעל פרוסת של לחם משובח שני סוגי איולי ומעל פרוסה נוספת מניחים עלה של חסה פריכה ופרוסות של עגבנייה, בצל סגול וחמוצים. מניחים את פרוסות העוף מעל ומגישים מיד.