ברוסקטה של פול עם קריספי בייקון, פרמזן וגרידת לימון

מנה ראשונה סופר פשוטה, אך אחרת, טעימה ומרשימה.

מדובר במנה איטלקית קלאסית ומסורתית שפחות הצליחה להתבלט בקרב הברוסקטות עמוסות העגבניות.

4 מנות

מצרכים:

  • 4 פרוסות בייקון (בלי יותר מדי שומן)
  • 1 כוס פול חלוט
  • 5 כפות שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 שן שום מעוכה (לא חובה)
  • 4 פרוסות לחם לבן קלוי
  • קליפת מגוררת מ-1/2 לימון
  • גילופי גבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מסדרים את הבייקון על נייר אפייה ואופים כ-5 דקות עד להשחמה.

מערבבים פול עם שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ומועכים מעט במזלג. אפשר להוסיף שום.

מסדרים את תערובת הפול על הברוסקטה. מקפידים שהשמן יכסה את הלחם וייספג בכולו. מוסיפים מעל בייקון קריספי, פרמזן וקליפת לימון.

גיוונים:

– ממירים את הפרמזן בשכבה של ריקוטה או גבינת עיזים ועליה עורמים את הפול.

– ברוסקטה בסגנון “ריבר קפה”: מבשלים את הפול במעט חלב כ-15 דקות.

– ממירים את הבייקון בפרושוטו או באווז מעושן.

recipe_img