5 טיפים למנגל מנצח

מאת: עז תלם

פורסם ב: 09/04/2018

יום העצמאות קרב ובא בצעדי ענק. לקראת חג המנגלים הרשמי של ישראל ביקשנו משף ראם אזובל מאטליז איוו בשוק הנמל טיפים למנגל בפרט ואירוח בכלל. מבחירת הנתחים וחלוקת ההכנות ועד סדר ההגשה ביום האירוע, הנה חמישה טיפים שיהפכו את המנגל שלכם לבלתי נשכח

 

A post shared by אטליז איוו – נמל תל אביב (@reemazobel) on


1. כמה בשר לקנות ?
במקרים רבים (ליתר דיוק, כמעט תמיד) מגיעים למנגל עם הרבה יותר בשר ממה שאוכלים בפועל. כמות הבשר המומלצת בארוחת יום העצמאות היא 400 גרם בשר נטו לכל סועד סה”כ (בכל ארוחה בשרית אחרת ראם ממליץ עך 250 גרם לסועד). הכמות הזו מתייחסת לסך כל סוגי הבשר, כולל נקנקיות, קבבים, פרגיות, שיפודים, כנפיים, סטייקים ועוד. לפי ראם, במקרים מאוד נדירים אדם מצליח לסיים יותר מהכמות הזו בארוחה, וצריך לקחת בחשבון שיש גם פיתות, סלטים חמוצים ועוד מיני מזונות שתופסים מקום בבטן.

ככל שיש יותר סועדים כך האפשרויות לגיוון עולות (אם יש 4 סועדים 10 סוגי בשר זה הרבה יותר מדי). רשימת קניות מומלצת ל-10 מבוגרים: 5-6 סטייקים אנטריקוט עבים, 12-15 צלעות טלה, 10 שיפודי פרגית, 15 יחידות קבב. אם מספר האנשים עולה אז אפשר להגדיל את כמויות הבסיס ולהוסיף איזה שני דליקטסים כמו שקדי עגל או כבד אווז.

A post shared by אטליז איוו – נמל תל אביב (@reemazobel) on

2. הכנות לפני המנגל
המטרה בעל האש ובאירוח בכלל היא ליהנות מהחוויה ובעיקר מהאנשים שאיתך וסביבך, אז כל מה שאפשר לבצע ולארגן מראש – כדאי ורצוי לעשות מראש: תוספות כמו ירקות אפויים, סלטים כמו סלטי כרוב או סלק, מרינדות והשריות ועוד.

בכל מה שקשור לשיפודים, את הבשר עבורם ראם ממליץ לחתוך, לתבל ולשפד (בסדר הזה) לפני היציאה למנגל, כלומר לא להתחיל להתעסק עם שיפודים בפארק. העבודה עם שיפודים קלה ומהירה, לכן ככל שמספר האנשים רב יותר עדיף לארגן הכל עליהם, כולל את הסטייקים

בנוסף, כמה שזה נשמע בסיסי, חשוב לארגן רשימת ציוד מסודרת – אתם לא רוצים לגלות בפארק שחסרים לכם מלקחיים, מגש לבשר המוכן או מגבת נקייה.

A post shared by אטליז איוו – נמל תל אביב (@reemazobel) on


3. להתחיל מהסוף
הטיפ המפתיע ביותר של ראם היא שאת ארוחת יום העצמאות כדאי להתחיל מהסוף, כלומר, במקום להתמלא מהנקניקיות, הכנפייים והקבבים, להתחיל את הארוחה בסטייקים ובנתחי הבשר המשובחים יותר וליהנות מהם, ורק אחר כך לעבוד לבשרים היותר יומיומיים.

4. עבה יותר זה טוב יותר
ואם כבר מדברים על סטייקים, עדיף להכין 4 סטייקים זוגיים עבים מאשר 8 סטייקים דקים. כשמכינים סטייקים עבים יותר קל לדייק במידת העשייה (פחות סיכוי שיתייבש) ויותר קל למקד את תשומת הלב במה שנעשה על המנגל. סטייקים בעובי 4 ס”מ מומלץ לצלות זמן כולל של 10 דקות ולא פחות.

A post shared by אטליז איוו – נמל תל אביב (@reemazobel) on

5. הכנות בשר מראש
טיפ מעולה של ראם שרלוונטי בכל פעם שמזמינים לארוחת ערב: הכנה מראש לא שמורה רק לתוספות, אלא גם למנות העיקריות. נתחים לבישול ארוך, כמו אסאדו, כתף וחזה טלה ואפילו חזה בקר ניתן לבשל מראש בבית בחום נמוך, עד שהנתחים נימוחים, לקרר לחלוטין, ואז ביום המנגל לצלות אותם על להבה גבוהה עד שמקבלת שכבה חומה ופריכה מבחוץ, וומבפנים הנתח נימוח ועסיסי.

גם נתחים מובחרים, כמו סינטה, אנטריקוט ושייטל ניתן להכין מראש – בתור רוסטביף, כלומר לצלות את הנתחים בשלמותם בתנור בחום נמוך עד שמידת העשייה במרכז היא מדיום/מדיום רייר, ואז לקרר ולצלות על המנגל ביום החג. אפקט הרושם של פריסת הבשר תמיד עובד, ומי שרוצה את הבשר שלו יותר עשוי פשוט יכול להחזיר את הפרוסה שלו למנגל.

>> מתכון מנצח לתבשיל הקדירה של ראם