1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה ב-2 כפות אוזו או משקה אחר בטעם אניס (עראק, פסטיס, פרנו)*
2 שיני שום כתושות
1 ביצה
1/2 צרור נענע קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.
מאדים כרישה עם שום ב-2 כפות שמן זית כ-10 דקות עד להתרככות. מוסיפים אוזו, מבעירים ומאדים את האלכוהול לחלוטין. מוסיפים יוגורט עד לרתיחה עדינה (אחרת היוגורט יתפרק).
צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומכניסים לרוטב המבעבע.
הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.
מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף נענע טריה לקישוט.
* הערה: במתכון המקורי היווני מספיגים את הלחם באוזו, אך הטעם יוצא חזק למדי. אני העדפתי להשתמש באוזו רק ברוטב.