בחושה לימון
המצרכים לעוגה:
- 170 גרם חמאה (1 חבילה ו3/4 )
- 280 גרם סוכר ( כוס +3 כפות )
- 4 יחידות ביצים (L מופרד לחלמון+ חלבון )
- 12 גרם גרידת לימון ( גרידה מ-3 לימונים )
- 60 גרם מיץ לימון ( מיץ מ-3 לימונים )
- 170 גרם ריויון ( 3/4 כוס )
- קורט וניל
- 250 גרם קמח ( 2 כוסות פחות 2 כפות )
- 1/2 כפית א.אפייה
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
גלזורה:
- 50 גרם אבקת סוכר
- מיץ לימון
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר: חמאה, וסוכר מערבבים עם וו גיטרה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים באיטיות את החלמונים, גרידת הלימון והוניל, ומערבבים עד להיטמעות מוחלטת.
מערבבים בקערה: ריויון ומיץ לימון, ובקערה נפרדת: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
מוסיפים לתערובת הביצים מהנוזלים והיבשים לסירוגין עד לסיומם.
מקציפים בקערה את החלבונים לקצף יציב ומבריק.
מקפלים את החלבונים לתערובת העוגה.
יוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק
מחממים תנור ל-180 מעלות
מכניסים את העוגות לתנור, ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות.
אופים כ- 30-35 דקות.
שמים בקערה מיץ מלימון אחד, מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה תוך ערבוב.
הזיגוג צריך להיות חלק, מבריק ומעט יציב ( כדי שנוכל לזלף פסים על העוגה )
לוקחים שק זילוף ללא צנטר וממלאים אותו בגלזורה.
מותחים פסים דקים באלכסון לשני הכיוונים – שטי וערב.
לתת לעוגה לעמוד קצת בצד כדי שהזיגוג יתייבש.
ניתן גם למרוח שכבה דקה על כל העוגה.
לא לוותר על הזיגוג, הוא מוסיף המון לעוגה.