שילוב קלאסי של פולנטה רכה ונימוחה עם נקניקיות מעושנות, גסות וקראנצ’יות.
אני תמיד מחפשת קיצורי דרך לבישול הפולנטה אהובתי (שימו לב לטריק בתחתית העמוד).
ל-6 סועדים
לפולנטה:
1 כוס פולנטה
3 כוסות מים
20 גרם חמאה
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס חלב
עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
לתבשיל נקניקיות:
2 בצלים לבנים פרוסים דק
3 שיני שום קצוצות
שמן זית וחמאה לטיגון
8 נקניקיות עבות מעושנות (אפשר לשלב בין סוגים שאוהבים)
2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות תמר משומרות
2 גבעולי רוזמרין
1 כוס שעועית לבנה מבושלת (הכי נוח קפואה)
2 פלפלי צ’ילי אדומים טריים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכינים את הפולנטה: מכניסים פולנטה, מים, חמאה או שמן זית (אני אוהבת להוסיף את שניהם), מלח ופלפל שחור גרוס לסיר. מערבבים בכף עץ על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב בלי הפסקה כ-15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה. מוסיפים רוזמרין ומזלפים שמן זית.