גרגרי חומוס נימוחים עם דלעת וכרוב, מוגשים עם ביצה עלומה ותיבול שמן זית סורי

4 מנות

מצרכים:

  • 500 גרם חומוס מזן "הדס" מושרה לילה עם 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 300 גרם קוביות דלעת קלופה חתוכה גס
  • 1/2 כרוב ירוק עדיף בלאדי חתוך לרבעים
  • חופן קטן עלי סלרי ירוקים שלמים
  • 5 שיני שום
  • 1/4 כוס שמן זית סורי
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים
  • 4 ביצים עלומות
  • מלח/פלפל שחור

אופן ההכנה:

לסנן ולשטוף חומוס,
לחמם סיר כבד עם שמן זית סורי ולטגן את השום, עלי הסלרי והחומוס.
להוסיף מים או ציר ירקות פי שתיים מכפות החומוס ולבשל שעה מכוסה.
להוסיף דלעת ולבשל 30 דקות נוספות ולהוסיף כרוב ל20 דקות אחרונות, לתבל במלח ולשמור חם.

הגשה:

בצלחת עמוקה כרוב, חומוס ודלעת, מעט מהנוזלים
להכין ביצה עלומה לכל מנה ולזלף בשמן זית סורי ופלפל שחור טחון טרי

המלצה: לזרות מעל הביצה שבבי גבינת מונצ’גו או פרמזן או קשקבל

recipe_img