עוגת גזר

עוגת גזר מאת השף שלום קדוש, שף מלון לאונרדו פלאזה

מצרכים:

  • 2 ביצים שלמות
  • 150 סמ"ק (3/4 כוס) שמן קנולה
  • 200 גרם סוביטול
  • 3 גרם מלח
  • 1 אבקת אפייה
  • קורט קינמון
  • כפית ציפורן
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוץ
  • 350 גרם גזר מגורד
  • מעט וניל
  • מעט גרידת לימון
  • מעט גרידת תפוז
  • 220 גרם קמח

זיגוג

  • 200 גרם סוביטול
  • 2 חלבונים
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

בתוך קערת מיקסר לערבב במהירות נמוכה את הביצים, הסוביטול והשמן למשך שתי דקות.
להוסיף את שאר המצרכים בערבוב קל, למזוג לתבנית קוגלהוף ולאפות בחום של 170 מעלות עד לקבלת צבע יפה כ-45 דקות.

בודקים שהעוגה מוכנה ע”י הכנסת קיסם שיוצא יבש ומקררים.

אופן הכנת הזיגוג:
מעבדים במיקסר את אבקת הסוביטול עם החלבון ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם חלק.
מורחים את הזיגוג על העוגה בחלק העליון.

רצוי לשמור את העוגה במקרר.

recipe_img