כמה חגיגי, כמה מרשים — ככה פשוט להכנה. הכרובית המבושלת והטחונה היא שנותנת את ה”גוף” לבליני הקטנים, כך שאין צורך בשמרים או בהקצפת חלבונים. החזרת נותנת את העוקץ ללביבות הטעימות האלה.
חומרים ל-24 בליני קטנים:
מצרכים:
1 כרובית מפורקת לפרחים
1 כפית זרעי כוסברה
2 ביצים
2 כפות קמח
1 כף גדושה ממרח חזרת לבנה
100 גרם גבינת מסקרפונה
צנצנת קטנה (50 גרם) קוויאר (או ביצי סלמון אדומות)
אופן ההכנה:
מבשלים כרובים עם זרעי כוסברה, כ-10 דקות במים רותחים. מסננים.
מעבדים את הכרובית במעבד מזון למרקם פירורי.
טורפים ביצים לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה כרובית, קמח וחזרת.
יוצרים מהתערובת לביבות קטנות, ומטגנים כ-2 דקות מכל צד במחבת טפלון משומנת (אפשר להשתמש במחבת פנקייקס).
מניחים על כל בליני כ-1/2 כפית מסקרפונה ו-1/2 כפית קוויאר.