קדרת זנב, לחי וירקות שורש

מצרכים:

  • 1 זנב עגל חתוך
  • 1 לחי עגל שלמה
  • 2 גזרים קצוצים
  • 3 בצלים קצוצים
  • 300 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף, חתוך גס
  • 5 סלקים קטנים, קלופים, שלמים
  • 1 שורש סלרי קצוץ
  • 1 שורש פטרוזיליה קצוץ
  • 15 שיני שום קלופות וחצויות
  • כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית פלפל אנגלי טחון
  • רבע כפית אגוז מוסקט מגורד
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • חצי ליטר ציר בקר
  • ליטר מים
  • 2 כוסות יין אדום יבש אכותי
  • חצי כוס שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים סיר, במקביל מושחים את הבשר בשלוש כפות שמן זית.

משחימים מכל הצדדים יחד עם הסלקים.

מוציאים מהסיר ומניחים בצד. לאותו הסיר מוסיפים את יתר השמן, מטגנים את ירקות השורש (פרט לארטישוק) עד להשחמה.

מחזירים את הבשר ומוסיפים את היין האדום.

מביאים לרתיחה.

מוסיפים את ציר הבקר, המים, המלח, אגוז המוסקט, הכוסברה, הפלפל השחור והאנגלי.

מערבבים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות.

כעבור 3 שעות מוסיפים את הארטישוק ומבשלים עוד שעתיים באש נמוכה.

יש לשים לב שבכל זמן הבישול יש מספיק נוזלים בסיר ושהאש לא גבוהה מידי.

במידה וחסרים נוזלים – להוסיף מים.

מומלץ לבשל יום לפני ההגשה.

recipe_img