פולנטה ברוטב עגבניות שרי

את הפולנטה אפשר לאכול קרה או חמה, איך שמתחשק. ברוטב עגבניות השרי אין טעות. אין בו שום מרכיב אחר חוץ מעגבניות השרי עצמן עם מינימום תיבול. הטכניקה היא איטלקית קלאסית, והתוצאה — טעם מרוכז, נקי וממצה של האדום-אדום הזה.

4 - 6 מנות

לפולנטה:

  • 1/2 כוס פולנטה
  • 3 כוסות מים
  • 20 גרם חמאה ו/או 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוסֿ
  • 1/2 כוס חלב

לרוטב עגבניות שרי:

  • 20 עגבניות שרי שלמות (אפשר לדקור אותן מעט בסכין לשחרור המיצים)
  • 1 גבעול בזיליקום
  • 2 שיני שום פרוסות

אופן ההכנה:

מכינים את הפולנטה: מרתיחים בסיר מים עם פולנטה, חמאה או שמן זית (אני אוהבת להוסיף את שניהם), מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים בכף עץ על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים חלב. ממשיכים בערבוב בלי הפסקה כ-30-20 דקות עד שהפולנטה מסמיכה.

מתקנים תיבול ומשטחים בתבנית משומנת בשמן זית. מקררים במקרר עד שהפולנטה מתייצבת. עד כאן אפשר להכין כמה ימים מראש.

מכינים את רוטב עגבניות השרי ומגישים: מבשלים עגבניות שרי, בזיליקום ושום בסיר קטן על אש נמוכה כשעתיים. מערבבים מדי פעם.

חותכים עיגולים או אצבעות (בחותכן או בסכין) מן הפולנטה ומגישים עם כף רוטב מעל.

recipe_img
הירשמו למועדון הלקוחות שלנו
מעוניינים להתעדכן בשוטף על אירועים בשוק? חומרי גלם מיוחדים? ופופ אפים? הרשמו למועדון הלקוחות שלנו
שעות פעילות בחגים
17/9 | יום בחירות - פתוח רגיל
29/9 | ערב ראש השנה - השוק פתוח עד 15:00
30/9 | חג ראש השנה - השוק סגור
1/10 | ראש השנה - פתוח במתכונת מצומצמת
8/10 | ערב יום כיפור - פתוח עד 15:00
9/10 | יום כיפור - סגור
13/10 | ערב סוכות -השוק פתוח עד 15:00
14/10 | סוכות - פתוח במתכונת מצומצמת
20/10 | ערב שמחת תורה -השוק פתוח עד 15:00
21/10 | שמחת תורה - פתוח רגיל