אצבעות אפרסמור עם גרנולה ויוגורט

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

  • 1/2 1 כוסות קוואקר רגיל
  • 1/4 כוס שקדים קצוצים גס
  • 1/4 כוס נבט חיטה
  • 2 כפות סובין
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס מיץ אפרסמור טרי
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפות שמן

להגשה:

  • 6 אפרסמור
  • 3 גביעי יוגורט טבעי

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל מרכיבי הגרנולה היבשים. בקערה נפרדת מערבבים את הנוזלים, יוצקים על התערובת הראשונה ומערבבים.

משמנים תבנית אפייה בחמאה ומפזרים את התערובת. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 150 מעלות, עד שהתערובת זהובה ויבשה. מדי פעם מערבבים. מצננים, מפרידים את הגושים ושומרים בצנצנת אטומה.

בעזרת סכין חדה מסירים את חלקו העליון של האפרסמור, עם העלים. חוצים את הפירות, פורסים בעובי ס”מ ואז חותכים לאצבעות.

מחלקים את אצבעות האפרסמור ל-6 גביעים, מכסים ביוגורט ומפזרים מעל את הגרנולה. מקשטים כל מנה באצבעות אפרסמור ובגבעול קטן של נענע. מגישים מיד.

recipe_img