כדורי בשר ברוטב בצל ובירה

לרוטב:

  • 5 גבעולי תימין
  • 1 עלה דפנה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 בקבוק בירה
  • 2 בצלים לבנים פרוסים

לכדורים:

  • 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 2 פרוסות לחם לבן (רק הלבן ללא הקרום) ספוגות במעט מים, סחוטות ומפוררות
  • 2 שיני שום כתושות
  • עלים מ-4 גבעולי תימין

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מאדים בצל ב-2 כפות חמאה כ-15 דקות עד להתרככות. מוסיפים תימין ועלה דפנה.

מוסיפים 2 כפות סוכר חום ומקרמלים. מוסיפים בירה ומביאים לרתיחה עדינה.

צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע (אם הרוטב קצת מר, מוסיפים סוכר חום לאיזון). הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

מתקנים תיבול ומגישים

recipe_img