קונצ’יליוני פילה ברוטב ציר בקר ושמנת

מצרכים:

  • 1 חבילת פסטה קונצ'יליוני (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • חצי ק"ג פילה עגל חתוך לרצועות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 250 מ"ל ציר בקר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף תימין
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס דק
  • 80 גרם חמאה
  • 4 כפות כרשה קצוצה
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ
  • 100 גרם פרמז'ן מגולף
  • חצי כפית שמן כמהין

אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם החמאה. מוסיפים את רצועות הפילה, מערבבים כדקה ומוסיפים את השום, התימין, המלח והפלפל, מערבבים ומוציאים את הבשר לכלי נפרד.

לאותה מחבת מוסיפים את הכרשה ומטגנים קלות.

מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת, ושוב מביאים לרתיחה.

מבשלים על אש גבוהה יד שהרוטב מסמיך מעט.

מחזירים את הבשר למחבת ומוסיפים את הפסטה החמה. מערבבים עוד כ – 2 דקות ומכבים את האש.

מוזגים לצלחות הגשה ומפזרים בצל ירוק ופרמז’ן. מוזגים מעל מעט שמן כמהין.

recipe_img