תבשיל פול, ארטישוקים ושומר

וריאציה על קדרת ירקות אולטימטיבית, הפופולרית בכל הטרטוריות ברומא, בעיקר באביב.

הבישול הארוך מביא לטעם מרוכז ומתוק של הפול ושאר הירקות שחוברים אליו — ארטישוק, שומר ואפונה צרפתית.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 30 גרם בייקון חתוך דק
  • 2 בצלים סגולים חתוכים דק
  • 2 כוסות פול קלוף
  • 6 תחתיות ארטישוק (אפשר מוקפאות ומופשרות) חתוכות לרבעים
  • 1 שומר קצוץ דק
  • כ-12 תרמילי אפונה צרפתית
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 3 עלי מרווה
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מטגנים את הבייקון והבצל כ-15 דקות לריכוך.

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות כ-10 דקות.

מוסיפים יין, 1/2 כוס מים, תבלינים וקליפת לימון.

מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה. מגישים חמים, בטמפ’ החדר.

אפשר להגיש עם פרמזן מעל וזילוף של שמן זית.

recipe_img