סלט עוף ויאטנמי

סלט עוף ויאטנמי “סייגון תל אביב”
מאת השף אופיר וידבסקי

לסלט:

  • 3 חזות עוף נקיים
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 90 גרם (כוס) נבטי שעועית
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי בזיליקום
  • חופן עלי כוסברה
  • כף שמן זית
  • 4 כוסות כרוב סיני או כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • גזר חתוך לרצועות דקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות דקות

לרוטב:

  • רבע כוס מיץ ליים או לימון סחוט
  • רבע כוס רוטב דגים אסייתי
  • 2 כפות חומץ אורז
  • כפית סוכר או דבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 בצלי שאלוט פרוסים דק
  • 2 פלפלים אדומים חריפים קצוצים היטב ללא הזרעים

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוה (220 מעלות). מחממים מחבת לחום גבוה ובינתיים מברישים את חזות העוף בשמן זית, ממליחים ומפלפלים.

צורבים את חזות העוף 2 דקות מכל צד. מניחים את העופות במגש אפייה וצולים 8-10 דקות. מניחים את החזות למנוחה (20 דקות בערך).
מפרקים את העוף בעזרת הידיים לרצועות דקות ומניחים בקערת ערבוב ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.
מערבבים את כל חומרי הסלט, מערבבים בסלט ומגישים מיד.

recipe_img