טרין של פולנטה במילוי גבינת עיזים, מנגולד וזיתים שחורים

ההשראה למנה היא הטרין של צ’רלי טרוטר, השף המהולל, שמשבץ אותו בכמהין ובתוכו נחה יונה עטופה במנגולד. אז את המנגולד השארתי, את הכמהין החלפתי בזיתים שחורים ואת היונה – בגבינת עיזים. התוצאה מרהיבה לא פחות.

6-8 מנות

מצרכים:

  • 4 עלי מנגולד
  • 2 גלילים גבינת עיזים (סנט מור או פרומעז)
  • 2 כוסות פולנטה
  • 1 ליטר מים
  • 2 כוסות חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 100 גרם זיתים שחורים מאיכות טובה קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים גלילות של עלי מנגולד: חולטים עלי מנגולד כ-5 דקות. מעבירים למי קרח. מייבשים.

עוטפים את גלילי הגבינה בעלי המנגולד.

מכינים את הפולנטה: מביאים לרתיחה פולנטה עם ליטר מים, חלב, חמאה, שמן זית ותבלינים בסיר רחב. מערבבים בכף עץ על אש בינונית כ-15 דקות עד להסמכה. מוסיפים זיתים.

מרכיבים את הטרין: מניחים שכבה של פולנטה בתבנית טרין או אינגליש קייק מאורכת עד קרוב למחצית גובהה. מניחים עליה במרכז גלילי גבינה עטופים ומכסים בפולנטה. מניחים להתייצב ולהתקרר.

מגישים: מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני, כדי להקל על החיתוך. פורסים ואוכלים או מחממים כמה דקות בתנור.

טיפ: סלט ירוק יהיה בן לוויה מוצלח למנה.

recipe_img