השימוש בתירס טרי גם מקל על העבודה (אין צורך בבישול) וגם יוצר מרקם מתפצפץ ורענן. אפקט הרושם בשיאו.
4 - 6 מנות
מצרכים:
גרעינים מ-2 קלחי תירס טריים
15 עגבניות שרי תמר חצויות
1 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/2 בצל סגול קצוץ דק
1/2 צ’ילי ירוק קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן זית
מיץ מליים אחד (או לימון)
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול. משהים כרבע שעה לפחות לפני ההגשה לספיגת טעמים. לא מומלץ להכין יותר משעה-שעתיים מראש, שכן האופי הפרשי של הסלסה הולך לאיבוד.