שיפודי רוזמרין עם אנטיפסטי בראיטה יוגורט ונענע

ירקות קלויים על הגריל הם המצאה איטלקית מופלאה, אך אפשרויות הגיוון אינסופיות. קחו למשל שיפודי רוזמרין בתור התחלה, וטבלו הכל בראיטה הודית מרעננת של יוגורט, נענע ותבלינים.

חומרים ל-6-4 מנות:

לשיפודים:

  • 6 גבעולי רוזמרין ארוכים וקשים (משאירים מעט עלים בקצה הגבעול ומחדדים את השפיץ בעזרת סכין חד)
  • 2 פלפלים צהובים חתוכים למלבנים קטנים
  • 2 פלפלים כתומים חתוכים למלבנים קטנים
  • 8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לירחים
  • 10 עגבניות שרי
  • 2 זוקיני חתוכים בעזרת קולפן לפרוסות אורכיות דקות
  • שמן זית להברשה
  • מלח

לראיטה:

  • 2 גביעים יוגורט
  • צרור נענע קצוצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית גראם מסאלה
  • 1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ, ללא גרעינים
  • מלח

אופן ההכנה:

מכינים את השיפודים: מרכיבים את הירקות על שיפודי רוזמרין. בשלב הזה אפשר לשמור את השיפודים מראש בקירור, מכוסים בניילון.

מכינים את הראיטה: מערבבים את כל החומרים יחד. בשלב הזה אפשר לשמור את הראיטה במקרר, וטעמיה רק יעמיקו.

צולים ומגישים: מחממים גריל.

מברישים את השיפודים בשמן זית ומפזרים מעט מלח.

צולים את השיפודים כ-7 דקות מכל צד עד להשחמה.

מגישים עם הראיטה ליד.

recipe_img