ירקות קלויים על הגריל הם המצאה איטלקית מופלאה, אך אפשרויות הגיוון אינסופיות. קחו למשל שיפודי רוזמרין בתור התחלה, וטבלו הכל בראיטה הודית מרעננת של יוגורט, נענע ותבלינים.
חומרים ל-6-4 מנות:
לשיפודים:
6 גבעולי רוזמרין ארוכים וקשים (משאירים מעט עלים בקצה הגבעול ומחדדים את השפיץ בעזרת סכין חד)
2 פלפלים צהובים חתוכים למלבנים קטנים
2 פלפלים כתומים חתוכים למלבנים קטנים
8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים
2 בצלים סגולים חתוכים לירחים
10 עגבניות שרי
2 זוקיני חתוכים בעזרת קולפן לפרוסות אורכיות דקות
שמן זית להברשה
מלח
לראיטה:
2 גביעים יוגורט
צרור נענע קצוצה
2 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ, ללא גרעינים
מלח
אופן ההכנה:
מכינים את השיפודים: מרכיבים את הירקות על שיפודי רוזמרין. בשלב הזה אפשר לשמור את השיפודים מראש בקירור, מכוסים בניילון.
מכינים את הראיטה: מערבבים את כל החומרים יחד. בשלב הזה אפשר לשמור את הראיטה במקרר, וטעמיה רק יעמיקו.