אחד הדברים הכי קלאסיים, שהאיטלקים עושים עם הריקוטה שלהם, הוא לביבות (cakes בשפתם). עם סלסה עוקצנית של זוקיני מתקבלת מנה חגיגית, ביתית ומתוחכמת.
חומרים ל-8 מנות:
לבלילה:
300 גרם גבינת ריקוטה
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
2 כפות קמח
1 ביצה
מלח ופלפל שחור גרוס
לסלסה:
3 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות דק שמן זית
1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ דק
צרור בזיליקום, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי הבלילה ושומרים במקרר.
מקפיצים את חומרי הסלסה במחבת עם שמן זית על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהזוקיני עשויים אל-דנטה. מקררים, מתקנים תיבול ומוסיפים שמן זית אם צריך. מוסיפים בזיליקום טרי לפני ההגשה לשמירת הצבע הירוק.
ממש לפני ההגשה מטגנים מהבלילה לביבות קטנות (בעזרת כף), כ-5 דקות מכל צד על מחבת טפלון משומנת קלות. מקפידים שהלביבות לא ייגעו זו בזו.