עוגות ריקוטה מטוגנות עם סלסה ירוקה של זוקיני

אחד הדברים הכי קלאסיים, שהאיטלקים עושים עם הריקוטה שלהם, הוא לביבות (cakes בשפתם). עם סלסה עוקצנית של זוקיני מתקבלת מנה חגיגית, ביתית ומתוחכמת.

חומרים ל-8 מנות:

לבלילה:

  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לסלסה:

  • 3 זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק שמן זית
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי קצוץ דק
  • צרור בזיליקום, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי הבלילה ושומרים במקרר.

מקפיצים את חומרי הסלסה במחבת עם שמן זית על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהזוקיני עשויים אל-דנטה. מקררים, מתקנים תיבול ומוסיפים שמן זית אם צריך. מוסיפים בזיליקום טרי לפני ההגשה לשמירת הצבע הירוק.

ממש לפני ההגשה מטגנים מהבלילה לביבות קטנות (בעזרת כף), כ-5 דקות מכל צד על מחבת טפלון משומנת קלות. מקפידים שהלביבות לא ייגעו זו בזו.

מגישים לביבות ולצידן סלסה.

טיפ: אפשר להכין באותה שיטה סלסה של עגבניות טריות.

 

recipe_img