סלט ירוק ואפרסמור בניחוח המזרח

החומרים הדרושים ל-6 סועדים:

לסלט:

  • 1 חסה משי
  • 1 צרור ארוגולה
  • 1 מלפפון פרוס בקליפה
  • 1 צרור אספרגוס
  • 2 קישואים כהים
  • 4 אפרסמור
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 4 כפות שמן

אופן ההכנה:

קורעים את עלי החסה והארוגולה לקערת הגשה, מוסיפים את פרוסות המלפפון.

מרחיקים לאספרגוס את החלק הקשה וחותכים באורך 4 ס”מ.

חוצים את הקישואים וחותכים אותם לאורך, בקליפה.

מרחיקים את חלקו העליון של האפרסמור, חוצים ופורסים ברוחב 1 ס”מ. חותכים לרצועות בעובי 1 ס”מ.

במחבת טפלון מחממים את שמן השומשום ומקפיצים את האספרגוס והקישואים, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את אצבעות האפרסמור ומקפיצים 2 דקות נוספות. מסירים מהאש, מצננים 2-1 דקות ומפזרים על הירקות.

מערבלים יחד את מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את השומשום הקלוי ומגישים.

recipe_img