פנזנלה ארטישוק

2 מנות

מצרכים לקרוטונים:

  • 1/4 כיכר לחם יבש (החלק הלבן בלבד) קרוע לחתיכות גסות
  • 1.5 כפות שמן זית
  • 1 כפית שום כתוש
  • זרעי עגבניות מ-2 עגבניות
  • מלח

לסלט:

  • 2 ארטישוקים כבושים חתוכים לרבעים
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק לאורכו
  • 8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 7 זיתי קלמטה מגולענים
  • 1 כף עלי פטרוזיליה
  • 1 כף עלי בזיליקום קרועים
  • 1 כף עלי אורגנו
  • 1/2 כפות גבינה בולגרית (מומלץ המאירי)
  • 1.5 כפות שמן זית
  • 1/2 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מערבבים את הלחם עם שמן הזית, השום הכתוש והמלח ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך כ15 דקות עד שהלחם פריך.

אחרי האפייה טובלים את הלחם בזרעי עגבניות (או במיץ של סלט ירקות)

מערבבים את שאר המרכיבים ומסדרים בצלחת

מפזרים את הקרוטונים והגבינה מעל הסלט ומגישים.

recipe_img