כדורי בשר עם ריקוטה בלימון וצלפים

לכדורים:

  • 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1 ביצה
  • 1/2 צרור בזיליקום קצוץ
  • 1/2 כוס גבינת ריקוטה (100 גרם)
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • זסט (קליפה צהובה קצוצה) מ-3 לימונים

לציפוי והגשה:

  • 1 כוס פולנטה או קמח תירס
  • מיץ מ-3 לימונים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. צרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ ומצפים בפולנטה.

מחממים שמן זית לחום בינוני גבוה, ומטגנים את הכדורים בעדינות על חום בינוני נמוך במשך 25 דקות, תוך כדי טלטול המחבת עד להזהבה.

מוציאים את הכדורים מהמחבת, שופכים עליהם מיץ לימון ומגישים.

גיוון: מחליפים את הריקוטה בקשקבל או פקורינו.

recipe_img