מרק כרישה ותפוחי אדמה

מרק כרישה ותפוחי אדמה – מתכון ללא סוכר
מאת השף עומר מילר, מסעדת שולחן ומסעדת חדר האוכל

מצרכים:

  • 10 כרישות גדולות
  • 6 כפות שמן זית
  • 10 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים מזן ראטה
  • מרק עוף או מרק ירקות או מים לכיסוי (בערך 10 כוסות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית טימין קצוץ
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

חותכים את החלק הלבן של הכרישה לטבעות
בסיר עם שמן מאדים את הכרישות עד שמתרככות.
מוסיפים את תפוחי האדמה, המרק והתבלינים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהירקות מתרככים בערך ארבעים דקות.
טוחנים את המרק היטב בעזרת מוט בלנדר ידני.
(אפשר בשלב הזה להוסיף כרבע כוס שמנת מתוקה)
מגישים את המרק עם בצל ירוק קצוץ מעל והזלפה קטנה של שמן זית.

recipe_img