שווארמה טלה עם עגבניות שרופות וטחינה שחורה

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג בשר שוק טלה פרוס דק
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לחצאי טבעות דקות
  • 4 עגבניות תמר חצויות לאורכן
  • 80 מ"ל שמן זית
  • 300 גרם טחינה מוכנה
  • קליפות משלושה חצילים שרופים היטב
  • 70 גרם צנוברים קלויים
  • 1 כף עלי תימין
  • מלח ים
  • פלפל שחור

לטחינה השחורה (לא חובה)

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה (רק העלים)
  • פלפל חריף קצוץ מעורבב עם שום כתוש ושמן זית

אופן ההכנה:

טוחנים בעזרת מוט טחינה את קליפות החציל השרופות יחד עם הטחינה ומניחים בצד.

מחממים מחבת פסים, מתבלים את העגבניות במלח, פלפל, שליש מכמות התימין וחצי מכפות שמן הזית.

כשהמחבת חמה מניחים את העגבניות על הצד החתוך למשך של כ-7 דקות עד שהן נחרכות והופכים בעדינות לעוד כ-3 דקות. מניחים בצד.

מחממים במקביל מחבת שטוחה גדולה.

מפרידים קצת (2 כפות) שומן מהבשר טלה ומערבבים אותו עם הבצל ויתר שמן הזית ומטגנים במחבת עד להזהבה, מתבלים בפלפל ושליש מכמות התימין. מוציאים ומניחים בצד.

לאותה מחבת מוסיפים את בשר הטלה ומטגנים על אש גבוהה כ-4 דקות, מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים, מוסיפים מלח ומטגנים עוד כ-2 דקות.

בצלחת הגשה מניחים את הטחינה, מעליה מניחים את העגבניות ואת תערובת הטלה והבצל.

מפזרים מעל הכל צנוברים קלויים, פטרוזיליה קצוצה ואת תערובת הפלפל החריף.

ניתן לצלות את העגבניות בגריל פחמים.

recipe_img