כדורי בשר ברוטב עגבניות מרוקני Kefta Tagine

לרוטב:

  • 1 בצל לבן קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 מקל קינמון
  • עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסה (800 גרם) (400 גרם לטאג’ין)

לכדורים:

  • 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
  • 1/2 כפית זרעי כמון + 1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פרוסה לחם לבן (ללא הקרום) ספוגה במים, סחוטה ומפוררת
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל חומרי הכדורים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.

מאדים ב-2 כפות שמן זית או חמאה בצל, שום וקינמון. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה עדינה.

יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס”מ, ומכניסים לרוטב המבעבע. הופכים את הכדורים אחרי 10 דקות לעוד 15 דקות בערך.

מתקנים תיבול ומגישים. אפשר להוסיף כוסברה טריה לקישוט. אופציית הגשה: אם מכינים בטאג’ין, אפשר בסיום ההכנה לפתוח ביצה אחת על כדורי הבשר, ולהגיש. זוהי הצורה המסורתית, והיא טעימה ומרהיבה.

recipe_img