לאפה הודית של עוף עם סלסה של פול

מנה כיפית, בעיקר כשמזמינים חברים — עמוסת טעמים מתובלים בסגנון הודי. במקור מכינים את הסלסה עם אפונה כמובן, אבל דווקא הפול נותן כאן עידון ותחכום למנה.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 6 טורטיות
  • ירוקים: ארוגולה/כוסברה/נענע
  • בצל סגול פרוס דק
  • מעט שמן לטיגון
  • 4 חזות עוף

לסלסה של פול:

  • 1 כוס פול חלוט
  • צרור כוסברה
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
  • 1/2 כוס יוגורט טבעי
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

2 כפות משחת תבלינים הודית (המשחות האדומות של Rajah מצוינות, תערובת הטנדורי אהובה עלי במיוחד. ראו טיפ לתיבולים ביתיים נוספים)

מעסים את העוף בתערובת התבלינים ומשרים ללילה לריכוך.

טוחנים את כל חומרי הסלסה במעבד מזון למרקם גס. אם משחתי מדי, מוסיפים יוגורט. אם נוזלי מדי, מוסיפים פול וכוסברה.

מטגנים את העוף במעט שמן . מקררים מעט וחותכים לפרוסות דקות.

מרכיבים את המנה: מחממים טורטיות, מורחים מהסלסה, מניחים עוף במרכז, עלי ארוגולה, נענע או כוסברה ובצל סגול. עוטפים ואוכלים.

גיוונים — מרינדות ביתיות לעוף:

הודית: מערבבים 1/4 כוס שמן זית עם כף פפריקה, כף גאראם מסאלה (או קארי) וכמה כפות מיץ לימון. משרים ללילה.

ביתית: 6 כפות שמן זית, כף מיץ לימון, 1 שן שום מעוכה, 1 צ’ילי טרי קצוץ, מלח ופלפל גרוס.

לסלסה: אפשר לגוון בעשבי התיבול ולהוסיף נענע, בזיליקום, פטרוזיליה וטרגון.

recipe_img