ניוקי של ריקוטה, תרד ולימון

“וואו, עשית ניוקי, איזו השקעה!” לא ממש… אלה ניוקי שמכינים ב-5 דקות כולל הבישול. הם יכולים להיות מנה ראשונה או עיקרית. בקשה קטנה: אל תעשו את הניוקי יפים ומסודרים מדי. בכל זאת, ראסטיק.

8 מנות

מצרכים:

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס עלי תרד טריים וצעירים קצוצים דק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט
  • כ-1 כוס קמח מנופה

להגשה:

  • 1/4 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות עלי תימין
  • 1/2-1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

מערבבים בעדינות ריקוטה, ביצים, תרד, קליפת לימון, מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט. מוסיפים קמח מנופה בהדרגה, רק עד שהחומרים מתגבשים לבצק.

מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח.

מגלגלים את התערובת על משטח עבודה יבש (בעזרת מעט קמח) לצורת נקניק בעובי 3 ס”מ. חותכים ניוקי שמנמנים בעזרת סכין חד בתנועה מהירה – ישירות למים הרותחים. מבשלים כ-3 דקות, עד שהם צפים.

מגישים מיד עם זילוף של שמן זית או חמאה מומסת, פרמזן ותימין.

טיפ: זהירות עם הקמח!

אם תגזימו, התערובת תהיה סמיכה מדי. שימו קמח רק עד שאפשר לעבוד עם התערובת – לא מעבר לכך. אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור במקרר עטוף בניילון.

recipe_img