חצילים עם טחינה ויוגורט זעתר

הומאז’, שמוקדש באהבה לאדם הראשון שתחת שרביטו עבדתי וממנו למדתי: ארז קומרובסקי. החציל היה אחת המנות הראשונות שהייתי צריכה להכין והיא מופלאה.

ארז הוא מהשפים הבולטים של המטבח הישראלי החדש, והחציל השלם עם הטחינה הוא מסמליו המוכרים. אפשר בקלות לשחזר את המנה האנינה על הגריל.

4 - 6 מנות

מצרכים:

  • 6 חצילים בלאדי בינוניים
  • טחינה גולמית
  • יוגורט טבעי
  • לוויניגרט זעתר
  • 1 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 שן שום כתושה
  • עלי זעתר טריים מ-2 גבעולים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

מכינים את החצילים: מנקבים חצילים בעזרת סכין קטן.

מניחים את החצילים על גריל מחומם היטב לכ-15 דקות מכל צד, עד שהם רכים ומוכנים.

מכינים וינגרט זעתר: מערבבים את כל החומרים (אפשר להכין מראש ולשמור בצנצנת).

כשהחצילים מוכנים, פותחים אותם בעזרת סכין חד.

על כל חציל שמים כף ויניגרט, כף טחינה גולמית וכף יוגורט. מגישים.

recipe_img