סוכריות כרוב ממולאות בריקוטה ובזיליקום

מנה איטלקית כפרית בטוויסט חגיגי. גם למי שחוששים מההתעסקות בממולאים (כמוני), צפויה הפתעה: ההכנה קלה להפליא.

אזהרה: המלית מאוד טעימה ונוטה להיעלם במהלך העבודה. אם רוצים, אפשר להגיש עם רוטב עגבניות עדין.

6 מנות

מצרכים:

  • 8 עלי כרוב למילוי (אפשר להשתמש גם בעלי מנגולד)
  • 300 גרם גבינת ריקוטה
  • 4 כפות גבינת פרמזן (או קשקבל) מגוררת
  • 2 ביצים טרופות
  • צרור בזיליקום קצוץ דק
  • מלח, פלפל שחור גרוס ואגוז מוסקט

לרוטב עגבניות (לא חובה):

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות משומרות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

ממלאים את עלי הכרוב: חולטים את עלי הכרוב במי מלח רותחים כ-5 דקות או עד שמתרככים. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים ומייבשים בעדינות.

מערבבים ריקוטה, פרמזן, ביצים ובזיליקום בקערה. מתבלים.

חותכים כל עלה כרוב לשניים. מוציאים את החלק הקשה שבמרכז. מחלקים את התערובת בין עלי הכרוב. מגלגלים בזהירות וקושרים משני הצדדים בחוט מטבח.

מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצלי שאלוט, שום ורוזמרין בסיר רחב עם חמאה ושמן זית. מוסיפים עגבניות ומים רותחים ומתבלים. מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.

מבשלים את סוכריות הכרוב בסיר הרוטב או מאדים בנפרד: מניחים את סוכריות הכרוב בתוך סיר הרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-10 דקות.

לחילופין מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את סוכריות הכרוב בתבנית, משמנים קלות בשמן זית ואופים מכוסה כ-10 דקות.

טיפ: אם יש חור בעלה, לא להיבהל ופשוט לאטום בעלה נוסף.

recipe_img