איך בונים פלטת גבינות מושלמת

פורסם ב: 10/05/2018

חג שבועות מתקרב אלינו בצעדי ענק, ואחד מסוגי המאכלים הפופולריים ביותר בחג הקציר הוא גבינות. בארוחת החג החלבית הן משתלבות במגוון רחב של מנות, מסלטים ומאפים ואפילו ממולאים, אבל היום יש בארץ גבינות כל כך מיוחדות ומעניינות, שמספיק להגיש אותן כמו שהן.

ביקשנו מגל מלר, הבעלים של דוכן לה פרומז’רי, להמליץ לנו על גבינות מיוחדות שניתן למצוא אצלו בשוק הנמל, וגם טיפים לבניית פלטת גבינות נהדרת.

פלטת גבינות

פלטת גבינות רכות

לפי גל “הדרך הכי טובה לבנות את פלטת הגבינות שלכם היא סביב נושא מרכזי מסוים. אפשר למשל להחליט שהמכנה המשותף יהיה גיאוגרפי, כלומר גבינות מאותה מדינה ואפילו מאותו אזור (למשל פרובאנס בצרפת או חבל הבאסקים בספרד). המכנה המשותף יכול להיות סוג הגבינה: גבינות קשות, חצי קשות או גבינות עם עובש למשל.

מכנה משותף נוסף יכול להיות גיל – למשל גבינה מסוימת שטועמים אותה צעירה, בוגרת וממש מיושנת. אפשר גם ללכת לפי מקור הגבינה – ולהשוות בין גבינות עזים או כבשים שונות. המטרה במכנים המשותפים הללו היא להעריך וללמוד את ההבדלים בטעם, במרקם ובארומה של כל גבינה וגבינה.

אם כבר מגישים פלטת גבינות, עדיף לעשות את זה עם גבינות מיוחדות, כאלו שאינן נמצאו בשגרה בבית”.

פלטת גבינות

פלטת גבינות עובש

מבחינת כמויות, גל ממליץ לקחת בחשבון 100 גרם גבינה לסועד אם הפלטה היא חלק מארוחה (ולא ה-ארוחה), כלומר בפלטה לחמישה אנשים 500 גרם גבינה, עם לפחות שלושה סוגי גבינה בפלטה.

לצד הגבינות כדאי להגיש פירות טריים שונים כמו ענבים, שזיפים, נקטרינות, דובדבנים או תותי עץ, וכמובן להגיש יין לבן צונן שישדרג את החוויה.

הנה 3 הצעות לפלטות שונות לפי סוגי גבינה, את כל הגבינות תוכלו למצוא בדוכן לה פרומז’רי בשוק הנמל.

פלטה 1: גבינות חצי קשות

איטשבי באסקי חלב עיזים – חצי קשה עדינה וטעימה

תום כבשים עם פטריות כמהין – איטליה חצי קשה, דומה לגבינת פקורינו, שילוב של חלב כבשים וכמהין מנצח

גרוייר 1665 – גבינה שוויצרית מסורתית מיושנת מאוד, עם טעם אגוזי מיושן פיקנטי וארומטי

פלטת גבינות

פלטת גבינות חצי קשות

פלטה 2: גבינות רכות
רבלושון דה סבואה – גבינה רכה לא מפוסטרת מהמפורסמות של צרפת. על בסיס חלב בקר. גבינה חריפה

דליס בורגון – מאזור בורגון מצרפת חלב בקר גבינת טריפל קרים נשפכת שמנה מאוד טעם גם עדן, כמעט כמו עוגה, מעטפת עובש לבן 45 אחוז שומן

סנט אלברי- חלב בקר דומיננטית עם עובש כתום חריף אפטר טייסט מורגש עוקצנית וטעימה, 30 אחוז שומן

פלטה 3: גבינות כחולות

סנט אגור צרפת – גבינה מחלב בקר לתוכה מוזרק גבינת שמנת. בעלת אחוז שומן גבוה, חריפה ועוקצנית, לחובבי גבינות מתקדמים

בלואט – חלב כבשים צרפת, טעמים חזקים פיקנטי בטעם, חלב הכבשים העדין בדרך כלל מקבל בטעם מיוחד בשילוב העובשים הכחולים החזקים

שופישייר – גבינת בריטית כחולה מחלב בקר בסגנון צ׳דר אנגלי מסורתי לתוכה מוזרקים עובשים כחולים, מיושנת וחריפה