תבשילים ועיקריות

תבשיל פול, ארטישוקים ושומר / שיר הלפרן

Vignarola

וריאציה על קדרת ירקות אולטימטיבית, הפופולרית בכל הטרטוריות ברומא, בעיקר באביב.

הבישול הארוך מביא לטעם מרוכז ומתוק של הפול ושאר הירקות שחוברים אליו — ארטישוק, שומר ואפונה צרפתית.

חומרים ל-6-4 מנות:

30 גרם בייקון חתוך דק

2 בצלים סגולים חתוכים דק

2 כוסות פול קלוף

6 תחתיות ארטישוק (אפשר מוקפאות ומופשרות) חתוכות לרבעים

1 שומר קצוץ דק

כ-12 תרמילי אפונה צרפתית

1/2 כוס יין לבן

3 עלי מרווה

קליפה מגוררת מלימון שלם

מלח ופלפל שחור גרוס

+ מטגנים את הבייקון והבצל כ-15 דקות לריכוך.

+ מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים קלות כ-10 דקות.

+ מוסיפים יין, 1/2 כוס מים, תבלינים וקליפת לימון.

+ מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה. מגישים חמים, בטמפ' החדר.

+ אפשר להגיש עם פרמזן מעל וזילוף של שמן זית.