תבשילים ועיקריות

תבשיל עוף וירקות Waterzooi de Poulet / שיר הלפרן

את הגרסה הפשוטה למתכון הצרפתי-בלגי המסובך הזה מצאתי, תאמינו או לא, אצל רייצ’ל ריי, הכוהנת העכשווית של תוכניות הבישול האמריקאיות – מה שמבטיח גרסה ביתית קלה (ומהירה מאוד להכנה) של מנה טעימה וארומטית מצפון צרפת; ארוחה שלמה בסיר אחד, עם רוטב שרק בשביל “ניגובו” (בבאגט כמובן) שווה כל הסיפור (בבלגיה תמצאו את המנה הזו כמעט רק עם דגים, והאמת היא שאפשר להחליף את העוף במתכון בכל דג אחר, בס למשל).

חומרים ל-6-4 מנות:

30 גרם (2 כפות) חמאה

2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ

2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ

2 תפוחי אדמה לבישול חתוכים לקוביות בגודל 1/2 ס”מ

2 שיני שום

מלח ופלפל לבן או שחור טחון טרי

6 כוסות מים

בוקה גרני: 1 עלה דפנה, 4 גבעולי פטרוזיליה, 4 גבעולי תימין

4 חזות עוף ללא עצם

1 כוס (240 מ”ל) שמנת מתוקה

1 חלמון

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

באגט

+ ממיסים חמאה בסיר רחב ועמוק על חום בינוני, ומאדים ירקות קלות (ללא השחמה) בערך 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל לבן.

+ מוסיפים צרור עשבי תיבול (כמקובל אצל הצרפתים, כדי שהוצאתם תהיה קלה) וציר או מים. מכסים ומביאים לרתיחה.

+ מוסיפים עוף, מכסים שוב ומנמיכים לחום בינוני נמוך. מבשלים את העוף בנוזל בערך 10 דקות.

+ מוציאים את העוף וחותכים לחתיכות קטנות.

+ טורפים חלמון ושמנת יחד. מוסיפים מצקת מן הנוזל שבסיר אל תערובת החלמון והשמנת (לשם השוואת טמפרטורות), מערבבים היטב, מחזירים את כל התערובת לסיר ומערבבים 3-2 דקות להסמכה ואיחוד.

+ מוסיפים את חתיכות העוף לסיר ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. מתקנים תיבול, מגישים בקערות עמוקות, ומעבירים את הבאגט מאחד לשני.