מנות-ראשונות

שקשוקה של תרד / שיר הלפרן

מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי – בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר.

חומרים ל-6-4 מנות:

2 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן)

1 כף חמאה

1 שן שום כתושה

500 גרם עלי תרד טריים

מלח ופלפל שחור גרוס

6 ביצים

100 גרם גבינת פטה מפוררת

+ מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).

+ יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.

+ מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.