מנות-ראשונות

שקשוקה של תפוחי אדמה, בצל ובייקון / שיר הלפרן

שקשוקה אמריקן סטייל עם כל הגודי’ס: בייקון שחום, תפוחי אדמה ובצל. במקרה הזה לחם ממש מיותר.

חומרים ל-6-4 מנות:

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כף חמאה

5 רצועות בייקון חתוך לקוביות קטנות

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מלח ופלפל שחור גרוס

6 ביצים

+ מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים בצל כ-5 דקות עד להתרככות, מבלי שיזהיב. מוסיפים בייקון ותפוחי אדמה ומאדים כ-7 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.

+ יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה) ומגישים מיד.