מנות-ראשונות

שיפודי רוזמרין עם אנטיפסטי בראיטה יוגורט ונענע / שיר הלפרן

ירקות קלויים על הגריל הם המצאה איטלקית מופלאה, אך אפשרויות הגיוון אינסופיות. קחו למשל שיפודי רוזמרין בתור התחלה, וטבלו הכל בראיטה הודית מרעננת של יוגורט, נענע ותבלינים.

חומרים ל-6-4 מנות:

לשיפודים:

6 גבעולי רוזמרין ארוכים וקשים (משאירים מעט עלים בקצה הגבעול ומחדדים את השפיץ בעזרת סכין חד)

2 פלפלים צהובים חתוכים למלבנים קטנים

2 פלפלים כתומים חתוכים למלבנים קטנים

8 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לחצאים

2 בצלים סגולים חתוכים לירחים

10 עגבניות שרי

2 זוקיני חתוכים בעזרת קולפן לפרוסות אורכיות דקות

שמן זית להברשה

מלח

לראיטה:

2 גביעים יוגורט

צרור נענע קצוצה

2 שיני שום כתושות

מיץ מ-1/2 לימון

1/2 כפית גראם מסאלה

1/2 פלפל צ’ילי אדום קצוץ, ללא גרעינים

מלח

+ מכינים את השיפודים: מרכיבים את הירקות על שיפודי רוזמרין. בשלב הזה אפשר לשמור את השיפודים מראש בקירור, מכוסים בניילון.

+ מכינים את הראיטה: מערבבים את כל החומרים יחד. בשלב הזה אפשר לשמור את הראיטה במקרר, וטעמיה רק יעמיקו.

+ צולים ומגישים: מחממים גריל.

+ מברישים את השיפודים בשמן זית ומפזרים מעט מלח.

+ צולים את השיפודים כ-7 דקות מכל צד עד להשחמה.

+ מגישים עם הראיטה ליד.